W sobotę 05.10.2024 roku, na targowisku miejskim przy ul. Rynkowej ponownie zagościły produkty regionalne.
Na mieszkańców Piły i okolic, którzy tego dnia odwiedzili targowisko, czekały liczne degustacje, promocje czy konkursy. Na dodatkowej powierzchni wystawienniczej dominowała zdrowa żywność z upraw organicznych. Można było kupić miody, sery, ryby czy wyroby wędliniarskie wykonywane według domowych receptur. Oczywiście nie zabrakło chleba w różnych formach i smakach. Za najlepszy produkt regionalny uznano „Chleb na zakwasie” wypiekany przez p. Beatę Rusiewicz. Na podium znalazły się również chleby z firmy „Sendal” oraz ryby wędzone przez firmę „Eeltrans” Kowaluk.
W tym roku „Smaki Regionu” splotły się z „Poezją na Targowisku w Pile”. Dla ducha były występy młodzieży z Centrum Kształcenia „Nauka” i prezentacja poezji o smakach jesieni a dla ciała gorące pierogi oraz kawa, herbata, ciasteczka od Spółki Trapil.