Przyjmujemy codziennie od poniedziałku - piątku w godzinach 7:30 - 15:00

W sobotę 06.10.2018 roku, na targowiskach pilskich ponownie zagościły produkty regionalne. Na mieszkańców Piły i okolic, którzy tego dnia odwiedzili targowiska czekały liczne degustacje, promocje czy konkursy. Na dodatkowej powierzchni wystawienniczej dominowała zdrowa żywność z upraw organicznych. Można było kupić miody, oleje, produkty benedyktyńskie, różne herbaty czy sery rzemieślnicze ręcznie robione. Nie zabrakło mięs, wyrobów wędliniarskich, chleba, sałatek czy pierogów.

Szczególnym wydarzeniem było podjęcie przez mieszkańców Piły próby bicia Rekordu Polski w Jednoczesnym Jedzeniu Jabłek. Próba się nie powiodła, ale było smacznie, zdrowo i wesoło. Wśród uczestników próby bicia rekordu rozlosowano wiele nagród takich jak blendery czy paczki jabłek.

Finałem imprezy było wręczenie pucharu i wyróżnień za najlepszy produkt regionalny. Konkurencja była duża i komisja miała spory kłopot z wytypowaniem zwycięzcy. Po naradzie I miejsce za Najlepszy Produkt Regionalny zdobyły  „Pierogi z gara” Roberta Kierety, II miejsce „Biosfera” sklep ekologiczny, III miejsce „Capri” Serownia Grażyna Szłapka. Natomiast wyróżnienia otrzymali: Piekarnia – cukiernia Kazimierz Szalewski , Piekarnia – cukiernia Magdalena Sendal, PPHU „Bronex” , Gospodarstwo Pasieczne Andrzej Sankowski , Pasieka Krzysztof Michałek , „Oleoteka” s.c., Dariusz Banaś Pasieka „Banaś i Syn” .

SMAKI REGIONU to już kolejna inicjatywa Tarpil Sp. z o.o., która z tak dużą życzliwością została przyjęta przez osoby dokonujące zakupy na pilskich targowiskach.

 

?